martes, 13 de diciembre de 2011

Arcadi Oliveres

L'activista Arcadi Oliveres, professor d'economia aplicada de la UAB, membre de la Junta de Govern de l'ICIP, expert en relacions internacionals nord-sud i president de Justícia i Pau, ha rebut aquesta nit el 28è Premi Internacional Alfonso Comín per la seva tasca de donar a conèixer les causes que originen la injustícia i la violència del sistema neoliberal, i també el negoci de la guerra, i el seu compromís en la construcció d'un món més just on sigui possible la pau.Algunes frases d'Arcadi Oliveres:

"Els petits lladres van a la presó, els grans lladres dirigeixen bancs i dirigeixen transnacionals".

"Per cada persona sense sotre que hi ha a Catalunya, hi ha 100 pisos buits, tancats per especular".

"El G-20 només ha aconseguit una sola cosa: salvar els bancs i els banquers. Res més, cap voluntat de frenar aquesta crisi"

"Amb els diners que hem donat a la banca en 2 anys i mig de crisi, hauríem pogut evitar la fam en el món durant 54 anys".
"Els governs faciliten el frau fiscal".

"Aquest anys, l'estat espanyol no puja les pensions. Això significa un estalvi de 1.300 milions d'euros. En els pressupostos de l'estat no hi ha una partida de 1.300 milions per finançar la puja de les pensions, però en canvi ens trobem amb una partida de 1.300 milions d'euros per tal que Espanya continui participant en un projecte absolutament inútil que és la construcció d'un avió de combat europeu".

"Els 7 darrers ministres o viceministres d'economia dels Estats Units, abans de ser ministres o viceministres eren alts directius de la banca Goldman Sachs. I la banca Goldman Sachs és el més gran especulador del món".


No hay comentarios:

Publicar un comentario