miércoles, 1 de diciembre de 2010

Anàlisi postelectoral

Bé no-sé per on començar, ja sabem tots que el gran guanyador de les eleccions ha sigut CIU, i per tant Artur Mas serà president de la Generalitat de Catalunya. Per una altre part PSC i ERC s'han fotut una bona ensopegada; el PP també ha guanyat gràcies al seu discurs xenòfob i espanyolista (que pronostica el canvi a l'Estat Espanyol PSOE-PP); ICV i Ciutadans mantenen gairebé els mateixos escons; i Solidaritat Catalana entra com a nou partit independentista al Parlament.

Per mi aquestes eleccions s'han distingit bàsicament per dues raons, la primera per un fort castic al govern tripartit i l'altre per la necessitat d'un canvi polític per la creació d'un govern fort que ens "tregui" de la crisi.
No era gens difícil imaginar-se que passaria tot el que ha pasat i que les enquestes encertarien gairebé totes les seves estadístiques.

A banda de fer retrets als partits perdedors per una mala política de tripartit, m'agradaria parlar de dues greus qüestions:

Triomf xenòfob
Plataforma per Catalunya(PXC), partit ultradretà xenòfob del senyor Josep Anglada ha obtingut més de 75mil vots i això es una cosa que em preocupa molt, perquè van estar apunt d'entrar al Parlament (en cert moment li donaven 3 escons) i això tindria que fer reflexionar tant al govern socialista de Zapatero com al futur govern de Convergència i Unió, i replantejar-se la política en immigració i buscar-hi solucions. No podem deixar que un partit amb un rerefons feixista i racista pugui entrar als nostres Ajuntaments i menys al Parlament. Per tant tots aquells polítics que pensen que aquests vots (no representats parlamentàriament, gràcies a Déu) s'evaporaran al no res, els invito a reaccionar, a no confiar-se i a fer front a aquesta onada ultradretana.


Errors que maduren l'independentisme
Com va dir el senyor Puigcercós, abans en teníem 21 i ara 14 (escons independentistes). I tot i això que l'independentisme està a l'alça, que en els dos últims anys les enquestes diuen que s'ha triplicat la població catalana que estaria a favor d'un Estat Català. On des del desembre de l'any passat s'han fet consultes sobiranistes arreu del territori amb més o menys participació però amb grans victòries pel "Si a la Independència". A que es degut ara aquesta derrota a les eleccions? Doncs principalment a la divisió, a no unir forces a favor de la plena sobirania, a voler triomfar per sobre de tots els altres, a que cada partit (Esquerra, Solidaritat i Reagrupament) han sigut tant egoistes que només pensaven a fer una cursa a vera qui era el primer a declarar la independència. Si des del principi s'hagués fet una mena de Front Popular Independentista, avui en seria la segona o tercera força dins del Parlament.

Tot i això, aquesta derrota farà madurar encara més l'independentisme, ("El que no et mata et fa més fort") i esperem que es deixin d'individualismes, que ERC es reformi d'adalt a baix i que tingui les idees clares, i llavors si, amb una aliança d'ERC-CUP-SI-RI i tots els demés partidaris de la independència s'uneixin per al 2014 (o abans) i es pugui proclamar la desitjada República Catalana.

2 comentarios:

 1. De veritat que jo al.lucino, pero xenòfob de què l'Anglada si diu les coses tal com son ?? Ademés ja era hora de que algun partit polític faci alguna cosa contra l'inmigració il.legal i posi ordre ja que cada cop hi ha mes inmigrants que passen de tot, principalment d'adaptar-se a l'hora de vestir en comptes d'anar disfressats amb túniques al igual que les seves dones que porten el mocador al cap cosa que aquí a espanya significa una discriminació per elles mateixes per molta cultura del seu país que sigui. Si un inmigrant vol venir a espanya perfecte PERO QUE S'ADAPTI A NOSALTRES AMB TOTES LES SEVES CONCEQUÈNCIES (tant les bones com les dolentes) i el que han de fer principalment es aprendre a parlar ja sigui catalá o castellà i a vestir de manera normal com fem tots aquí, lo fotut es que tot això ES DE PURA LÒGICA al igual que quan una persona fa 18 anys i es major d'edat ho es per tot tant per lo bo com per lo dolent ja sigui per treure's el carnet de conduir i poder portar un cotxe com per si mata algú o la lia per anar a la presó. La veritat es que recolzo totalment al partit de Plataforma per Catalunya i a Josep Anglada ja que de moment són el únics que planten cara a l'inmigració i principalment penso el mateix que ells i es que primer som els d'aquí i després els extrangers siguin quins siguin, ademés tampoc es lògic que si vols apuntar el teu fill a una guarderia o a un col.legi que guardin les plaçes als extrangers i no als que són del país al igual que tampoc es normal que espanya sigui l'única en tenir la llei d'array que permet que qualsevol inmigrant empedronat en qualsevol municipi obtingui la nacionalitat espanyola.
  Si els inmigrants volen ser espanyols QUE S'ADAPTIN I SI NO QUE S'EN VAGIN !!!
  I per últim diré que molta gent no sap distinguir entre la verdadera xenofòbia (que serien insults o cops i no hauria d'estar mai tolerada i que tampoc ho han fet mai els de PxC) de la verdadera disciplina i normes que s'han de posar als inmigrants perquè s'adaptin i facin les coses com cal.

  Visca PxC i Visca Josep Anglada !!!

  ResponderEliminar
 2. Per qui no sàpiga qui es Josep Anglada que entri aquí:

  http://foxmundi.blogspot.com/2010/05/alerta-catalunya-el-feixisme-es-viu.html

  ResponderEliminar