miércoles, 11 de noviembre de 2009

El World Press Photo 2009 arriba a Barcelona

L'agent Robert Kole entra sigilós en el saló d'una casa de Cleveland. Pistola en mà, recorre les estades caòtiques i plenes d'enderrocs confirmant que la propietat està buida, que els inquilins s'han marxat i que no hi ha rastre d'armes ni hostes perillosos.

Per cinquè any consecutiu, la Fundació Photographic Social Vision organitza amb la col·laboració del CCCB l'exposició World Press Photo 09.

Cada any, un jurat internacional independent format per tretze membres escull les fotografies guanyadores entre totes les enviades per fotoperiodistes, agències, diaris i fotògrafs de tot el món. Les fotos participen dins 11 categories: notícies d'actualitat, temes d'actualitat, personatges de actualitat, esports, fotos d'acció, reportatges d'esports, temes contemporanis, vida diària, retrats, naturalesa, i art i entreteniment.

L'exposició anual de les fotos guanyadores es pot veure cada any a 80 ciutats de 40 països, amb la condició de que totes les obres puguin exhibir-se sense cap tipus de censura. El fet de que milers de visitants de tot el món vegin aquesta exposició evidencia el poder de la fotografia per superar les fronteres lingüístiques i culturals.

World Press Photo aporta imatges per la memòria col·lectiva, imatges impactants que han canviat, en nombroses ocasions, el transcurs de la història i l'opinió pública.


Del 11 de Novembre al 13 de Desembre
al Centre de Cultura Contemporànea de Barcelona
+ informacio: http://www.cccb.org

No hay comentarios:

Publicar un comentario